Low Light Shooting - Tembak dalam keadaan Cahaya yang kurang

Sejak beli d90, aku lum pernah buat keje dalam keadaan pencahayaan yang kurang (memang lum beraksi utk mana-mana job lagi). Semalam aku ditugaskan untuk menjadi fotografer bidang terjun untuk perhimpunan bulanan satu jabatan kerajaan ni. 1st time tu nak shoot dalam dewan.Sudahnyer, aku bantai ISO 640 tanpa menghidupkan speedlite. yes! gambar ok sket. tapi a bit noise. kat sini ada beberapa pic yang aku tangkap semalam. Tapi aku dah edit ler.. hehehehe!
 







Agak cuak gak masa mula-mula msuk dewan tu, sebab keadaan terlalu luas (sbb aku takder wide lens) dan bumbung terlalu tinggi untuk aku membuat pantulan cahaya menggunakan speedlite sb-800. Memandangkan aku sampai awal, aku pun mencuba beberapa shot gambar. Ternyata memang bukan senang untuk mengawal keadaan yang luas camni dan tertutup (dalam dewan).






Artikel berkaitan dengan "Low Light Shooting - Tembak dalam keadaan Cahaya yang kurang"

1 10 Komen untuk "Low Light Shooting - Tembak dalam keadaan Cahaya yang kurang"

Terima kasih sebab sudi komen.