BLACK SCREEN OF DEATH Windows Shell Problems [ Solved] !

Mungkin ada sesetengah individu yang mengalami masalah ini tidak dapat penyelesaian untuk memulihkan Black Screen of Death ni. Antara sebab yag dapat dikenalpasti adalah kerana:
Tidak ada button Task Manager selepas tekan butang ctrl+alt+del
Tiada akses internet untuk mendownload fix file.
Hari ini aku dapat menyelesaikan masalah tu dengan jayanya.
Caranya:





  1. Pertama-tama sekali, download file recovery dari http://info.prevx.com/download.asp?GRAB=BLACKSCREENFIX, download dan simpan file ini kedalam thumbdrive anda.
  2. Selepas tu, ikuti step 3:
  3. Restart window dan terus tekan butang F8 untuk masuk ke menu SAFE MODE.
  4. Pilih menu SAFE MODE WITH COMMAND PROMPT
  5. Pada command promt, masukkan arahan ini :
CD/
CD program files
iexplore.exe
pada step ini, anda akan dibawa kepada internet explorer. Di sinilah anda boleh akses semua drive yang ada termasuk thumbdrive anda.
Cari file yang dah di download tadi. dan run/execute file tu.
Taraa!!! Windows anda kembali pulih.. :)
Selamat mencuba.

Artikel berkaitan dengan "BLACK SCREEN OF DEATH Windows Shell Problems [ Solved] !"

1 10 Komen untuk "BLACK SCREEN OF DEATH Windows Shell Problems [ Solved] !"

  1. Pembetulan selepas step CD program files tu..
    masukkan arahan CD INTERNET EXPLORER .. then baru la masukkan command CD iexplore.exe

    pada address bar.. taip C:

    cari file fixshell.exe yg korang dah download tadi. dan run.. hehe siap!

    BalasPadam

Terima kasih sebab sudi komen.