Cara set Private atau Public akaun Instagram anda

Habis aku selongkar google untuk Public kan balik gambar kat dalam akaun Instagram aku tak jumpa2 jugak. Aku ingatkan Mark Zuckerberg dah disable fungsi Public atau Private kan akaun instagram ni. Sebenarnya ada je cara yang diajarkan kat hasil carian google tu. Tapi ye la, dalam English. Maklumler, aku ni english dah la belajar tahap tingkatan 5 je. hehehe... baca selanjutnya untuk mengetahui cara bagaimana untuk set akaun Instagram ke Public atau Private.
hide gambar instagram
Cara set private akaun instagram
Jadi setelah aku cuba memecahkan kebuntuan, akhirnya aku berjaya memahami cara untuk setkan akaun instagram korang kepada Private atau Public. Aku tunjukkan kat korang dengan cara bergambar biar senang korang paham.

Berdasarkan gambar kat bawah ni, 1st sekali korang touch bahagian Profile yang gambar orang tu. Dah aku labelkan sebagai 1. Pastu touch pada tulisan "EDIT YOUR PROFILE". Ini lah benda yang aku tak nampak sebelum ni. Mungkin korang jugak tak nampak. Yang nampak pegi men jauh2.


Untuk step seterusnya, aku dah takyah ajar sangat. Korang mesti pandai punya la. Skrol ke bawah dan cari "Post are Private". Kat situ korang nak on atau off, pandai2 la korang main button tu. Sekian saje la dari aku pasal tutorial camna nak buat setting akaun instagram korang private atau public.




Artikel berkaitan dengan "Cara set Private atau Public akaun Instagram anda"

1 10 Komen untuk "Cara set Private atau Public akaun Instagram anda"

Terima kasih sebab sudi komen.