Cara Delete Imej Dari Whatsapp

Terlalu banyak group dalam Whatsapp kadang-kadang agak menjengkelkan. Selain dari bunyi notifikasi tanpa henti, kuota data plan juga cepat habis sebab ramai pulak yang hantar imej, audio atau video dalam group. Untuk jimatkan penggunaan data, korang boleh disable fungsi auto download media tu kat artikel aku sebelum ni. Untuk kes notifikasi pulak korang boleh keluar dari group Whatsapp tu atau silentkan notifikasi dari group Whatsapp tu.

remove gambar dari whatsapp
Cara Delete Imej Dari Whatsapp

 Cara Delete Imej Dari Whatsapp

Bagi media yang dah terlanjur terdownload dalam dalam phone korang, korang boleh delete satu persatu dalam folder Whatsapp Image dalam menu Gallery atau boleh delete terus dari aplikasi Whatsapp dengan berikut. 

buang gambar dari whatsapp
1. Touch lama-lama (dalam 3 saat) gambar yang nak di delete, kemudian klik pada icon tong sampah kat atas

cara delete gambar dari whatsapp
2. Tick pada kotak Delete Media from phone dan tekan butang delete.

Cara ini adalah cara untuk permanent delete image dalam phone korang. Sekiranya korang masih nak gambar tu disimpan dalam phone, korang tak perlu tick kotak Delete media from phone tu.

Siapa yang nak install 2 Whatsapp kat phone? Meh Whatsapp aku 0106OO9966 nanti aku bagi apps tu. Tak payah nak root phone bagai. Install macam biasa je.

Baca juga : Cara Elak Gambar Whatsapp Disimpan Dalam Telefon.

Artikel berkaitan dengan "Cara Delete Imej Dari Whatsapp"

Komen artikel "Cara Delete Imej Dari Whatsapp" sekarang!

Catat Ulasan

Terima kasih sebab sudi komen.