Cara Bayar Saman Polis di Mesin ATM Maybank

Banyak urusan boleh diselesaikan di Mesin ATM. Selain boleh mengeluarkan di di ATM, korang boleh jugak bayar bil-bil utiliti, transfer duit ke tabung haji dan bayar AKPK. Kalau sebelum ni aku berkongsi tentang Cara Daftar Akaun Tabung Haji di Maybank2u, sekarang aku nak kongsikan pulak Cara Bayar Saman PDRM di Mesin ATM Maybank.

pejabat untuk bayar saman
 1. sejurus selepas memasukkan pin, korang pilih menu PAYBILLS


bayar saman di ATM maybank
2. Pilih menu PEMBAYARAN SAMAN PDRM

bayar saman polis di kaunter
3. Selepas baca pesanan ini, teruskan tekan di menu TERUSKAN.

bayar saman polis paling mudah
4. Masukkan nombor kad pengenalan korang atau pihak lain yang disaman dan tekan YA.

cara bayar saman selain di MyEG
5. Pilih saman polis yang hendak dibayar.
Masa aku snap gambar kat ATM mesin untuk tujuan nak buat tutorial ni, aku sendiri terkejut tengok skrin ATM. Ada saman rupanya kereta kat kampung. Siapa nak tolong bayar?



Artikel berkaitan dengan "Cara Bayar Saman Polis di Mesin ATM Maybank"

27 10 Komen untuk "Cara Bayar Saman Polis di Mesin ATM Maybank"

  1. Kalau guna kad atm bank lain boleh ke bayar di mesin atm maybank?

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasanya cuma kat atm maybank sahaja yang boleh di mesin atm maybank untuk bayar saman nih.

      Padam
  2. Salam..macam mana pdrm akan dpt tahu yg kita dah bayar?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sistem atm tu memang dah sync dgn sistem polis. Maksudnya once kita bayar, maybank punya sistem akan hantar laporan ke sistem polis.

      Sila simpan resit pembayaran tu utk rujukan kemudian hari

      Padam
  3. Balasan
    1. Welkam... baru kena saman ke? hihihi!

      Padam
  4. Tq sharing. Btw,bayar kat cash deposit ke atm.mesin. sy g nk byar td kat cash deposit xde button utk bayaran saman. Huhu

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. boleh je. tekan nombor tu sampai dia jadi huruf,

      Padam
  6. Kalau bayar kat mesin atm, kita boleh guna duit ke dia tolak dari kad maybank kita?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pasti pulak. kalau tak boleh, apa salahnye keluarkan duit tu dari ATM. dah memang depan ATM dah kan? hehehehe

      Padam
  7. Saman JPJ boleh bayar kt mesin atm maybank x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya kurang pasti, tapi rasanya saman JPJ tak boleh bayar di ATM.

      Padam
  8. so,dia akan tolak duit dalam kad atm kita lah kan???

    BalasPadam
    Balasan
    1. iya begitulah... bukan duit atm kawan kita ataupun kekasih kita.

      Padam
  9. Assalammualaikum. Macam mana nak tahu jumlah sama yang perlu dibayar?.

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam... ada dipaparkan tu pada ATM. tengok gambar.

      Padam
  10. Bleh tlong ajar x mcm mane nk byar saman..huhuhux

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhuhuhux macam yang saya terangkan kat artikel bayar saman ni lah.

      Padam
  11. berapa lama eh saman akan clear selepas bayar?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau tak silap saya dalam masa 24 jam clear la kot.

      Padam
  12. Selepas dah bayar saman kat atm tak perlu pergi ipd kan untuk pengesahan? Tak naik makhamah kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak perlu.. mmg terus sync dengan sistem tu.

      Padam
  13. Assalam.. saman trafik blh byr kat ATM ke..? xda kene pg mahkamah dlu ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasalam... tak pasti pulak sejak dikuatkuasakan perlu ke mahkamah ni camna prosedurnya. Tapi pada saya, sekiranya saman tu dah ada kat senarai saman, bayar je la.

      Padam
  14. Aslkum encik thanks for sharing... Nak tanya boleh tak lau kita bayar melalui maybank online.

    BalasPadam

Terima kasih sebab sudi komen.