Cara Setting Tune Gitar Paling Mudah

Gitar ni kalau dah lama ko tak main dia akan lari tune bunyi dia. Nak kena setting balik ikut tune asal dia. Sebenarnya cara paling senang nak setting tune gitar ni adalah dengan menggunakan guitar tuner. Tapi masalah guitar tuner ni bila dah habis bateri ko akan menggagau pulak cari bateri dia. Kalau bateri AA takpe jugak. Harga dia mahal pulak. So ini cara percuma!

Guitar Tuner aku yang dah kehabisan bateri. Aku tak tau kenapa tangan aku tu nampak gelap.

Cara Setting Tune Gitar Paling Mudah

Jadi aku cari punya cari tadi, maka aku terjumpa la satu video untuk tune gitar korang. Korang cuma perlu play video ni dan sambil ko dengar petikan gitar tu, ko ikut sekali sambil-sambil ko adjust ketegangan tali gitar. Lepas tu insyaAllah gitar korang boleh digoreng mengikut lagu kesukaan korang. Aku jeles sebenarnya dengan budak-budak pandai main gitar ni. Diaorg tune gitar tanpa memerlukan sebarang peralatan atau video. Diaorg cuma petik tali gitar dan match kan dengan tune yang memang dah ada dalam memori kepala dia orang. Dasat.

video 

Artikel berkaitan dengan "Cara Setting Tune Gitar Paling Mudah"

Komen artikel "Cara Setting Tune Gitar Paling Mudah" sekarang!

Catat Ulasan

Terima kasih sebab sudi komen.