Teknik Nakal Keluar Group Whatsapp Tanpa Dikesan

Sekarang ni banyak betul group2 whatsapp timbul. Pantang ada  fahaman baru buat group baru, ada event je buat group baru. Memang perlu pun group tu untuk memudahkan komunikasi antara ahli group. Tapi aku percaya ada antara korang yang tak selesa berada dalam sesebuah group sama ada group whatsapp tu aktif sangat atau korang tak berapa ngam dengan topik yang sering dibincangkan dalam group tu. Nak left takut nanti orang mengata pulak kan? Kata korang kera sumbang plak hahaha!
keluar group senyap2
Keluar dari group whatsapp


Jadi  nak left group Whatsapp yang korang tak suka tu tanpa ahli lain perasan senang je. Tapi korang perlukan sorang rakan sejenayah yang ada dalam group tu jugak. Cari yang sekepala lah (memang susah ar kan?) ahhahaha!

1. Pertama sekali bagitau rakan sejenayah ko tentang niat ko nak kluar group tanpa diketahui oleh ahli lain.

2. Langkah kedua sediakan 1 artikel atau resepi atau apa-apa ayat perkongsian yang panjangnya 1000 patah perkataan. Lagi panjang lagi bagus. Bagi artikel atau ayat yang panjang tu kat rakan sejenayah.

3. Bagitau rakan sejenayah untuk spam group dengan artikel panjang atau ayat-ayat panjang tu sejurus selepas ko left group. Pastikan rakan sejenayah ko setuju. Setel! Tapi kenapa ye nak kluar group tanpa dikesan ahli lain? Malu ekkk?

Baca jugak : Cara nak auto reply Whatsapp

Kalau dia tak setuju jugak, keluar je la dari group tu. Apa nak pentingkan sangat apa orang nak kata. Kalau korang rasa terganggu dengan notifikasi dari group yang korang tak suka tu boleh je disable kan. Tengok langkah2 tutup notifikasi Whatsapp. Kalau korang ada teknik lain, komen-komen la kat ruang komen tu.


Selain tu aku nak bagitau, sebenarnya korang boleh install lebih dari 1 Whatsapp dalam 1 phone. Kalau korang nak apps tu, mohon whatsapp O1O6OO9966 nanti aku send apps tu. Tapi android je la yang boleh. iOS takleh lagi tau.

Artikel berkaitan dengan "Teknik Nakal Keluar Group Whatsapp Tanpa Dikesan"

6 10 Komen untuk "Teknik Nakal Keluar Group Whatsapp Tanpa Dikesan"

  1. Xde cara lain nak keluar selain buat muka tebal je. Aku pun pakai 2 whatsapp dalam satu phone. Senang, xsuka mute je group tu

    BalasPadam
  2. Yg ni kalu xde partner in crime atau partner in crime tba2 xnk support.

    1. Taip ape2 yg bukan n xdpt dikenalpasti ape yg ditaip. Post!
    2. Selang 5 minit, mnta maaf ckp anak main phone masa mandi/masak td. Or phone dlm poket tp screen lock terbuka secara tnpa sedar.
    3. Selang bbrp minit or jam, buat lg benda sama. Post icon2 plak..byk2...ye, bgtau jgk alasan sama.
    4. Left group tu. Pas 5 minit contact blk admin n suh masukkan blk. Bgtau anak main hp n left group tu.
    5. Forwardkan gmbr2 yg xde kaitan.cnthnya gmbr yg ade jari cover lens ke, gmbr kabur ke, ape2 la yg nmpk sgt la bdk pny keje. Diselang selikan dgn icon2 yg xde kaitan.
    6. Agak2 mcm da xde org layan, post lg sket ape2, dan...leave group!...

    Org lain mst kata, hmmm...anak die pny keje la tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ini baru dikatakan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) yang sebenar! hahahah!

      Padam
  3. Aslmualaikum Tuan, mohon jasa baik tuan ajarkan cara mggunakan 2 whasap dlm satu hp.
    hp saya jenis S2 (1 sim).

    t-kasih.

    Sham.

    BalasPadam

Terima kasih sebab sudi komen.