Camni Cara Si Dia Stalk Whatsapp Anda, Jaga-jaga ye

Ingat lagi tak artikel aku sebelum ni pasal Whatsapp Anda Mungkin Dibaca Orang Lain? Kali ini aku nak sambung isu yang sama tapi taktik yang berbeza. Kalau kat artikel yang sebelum ini aku terangkan orang lain boleh baca Whatsapp korang disebabkan korang sendiri lupa untuk log out dari Whatsapp web, tapi untuk artikel kali ni aku nak cerita camna si dia boleh stalk whatsapp korang tanpa korang sedar.
Sumber gambar dari https://www.puretalkusa.com

Camni Cara Si Dia Stalk Whatsapp Anda, Jaga-jaga ye

Taktik ni aku dapat dari seorang pembaca blog ini yang bertanyakan sesuatu tentang setting Whatsapp, yang tak pasal-pasal aku dapat idea dari dia. Modus operandi dia sama je macam artikel sebelum ni iaitu guna Whatsapp Web, bukan pada laptop atau PC tapi guna handphone!

Hah! Dah saspen kan? Relax, mungkin ramai yang panik ni hahaha! Camni cara ianya dilakukan:
  1. Open apps Browser kat smartphone tu (Chrome/Firefox/Dll).
  2. Masuk ke web.whatsapp.com (kena request Desktop mode)
  3. Ambil handphone si dia,
  4. Bukak Whatsapp kat handphone si dia
  5. Scan QR Code yang terpapar pada handphone korang guna whatsapp di handphone si dia.
  6. Taraaa, handphone korang terus ada akses untuk baca segala conversation si dia (dalam browser).
Tapi sejak Whatsapp dah perkenalkan sistem keselamatan untuk verify code untuk conversation tu aku tak pastilah sistem ni boleh digunakan lagi ke tak. Aku tak cuba lagi. Yang aku paham sistem verify ni kena scan code untuk encrypt conversation antara 2 orang yang mana proses ni korang kena buat face to face (one time).

Baca jugak : Cara nak Auto Reply Whatsapp

Baca juga : Cara install 4 Whatsapp (lebih dari 1 Whatsapp) dalam 1 phone.

Sebab tu lah aku sarankan untuk semua pengguna Whatsapp untuk selalu log out from all computers untuk memastikan hubungan antara Whatsapp kita dengan device lain terputus.


Tapi teknik ni tak sama ye dengan install 2 Whatsapp dalam 1 phone. Sebab kala install 2 Whatsapp ni ianya betul2 apps kedua yang mana korang memang kena verify nombor telefon guna pin macam biasa. Siapa yang berminat boleh terus ke laman download Whatsapp kedua untuk link download. Bila dah ada 2 nombor ni letih jugak la kan nak topup dua2 nombor setiap bulan, jadi bertukarlah ke onexox sebab tempoh aktif percuma yang diberi adalah 2 tahun 4 bulan

Haritu artikel kat bawah ni semua viral tau!:

21 10 Komen untuk "Camni Cara Si Dia Stalk Whatsapp Anda, Jaga-jaga ye"

  1. ak ambil fon si dia tu yang susah.. haha

    BalasPadam
  2. tapi boleh kantoi jugak kita tengah stalk wasap dia sebab ada log in tu. sebelum kita stalk dia, dia dh log out to all device dulu.. huhu.. ada cara lain tak untuk hide log in tu?
    thnx admin

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha macam takder cara lain dah.. itu je la caranya.. kene buat berulang kali... dan jangan baca mesej yang belum baca...

      Padam
  3. kalau kita jauh dari org tu ,lps kita da berjaya buat cr awak ni,bole ke kita dpt bc whtsapp dia???atau kita kena dekat dgn dia?dan klu dia log out to all device tu kt mana ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. pegi la jauh mana pun selagi dia tak log out kita still leh baca mesej whatsapp tu... cara log out whatsapp rasanya ada dalam blog sy nih juga.

      Padam
  4. Nk tnye. Nk bkk web.whatsapp.com(yg QR kod)tu kat phone kite or org tu?. N phone kte yg kne scan QR di phone org tu. Or org tu punye phone kne scan QR di phone kte. Coz i want to know all whatsapp chat at my wife phone.

    BalasPadam
    Balasan
    1. orang tu punya phone kena scan kat web browser phone kita.

      Padam
  5. Masa gf sy wsaap lelaki lain..sy dah hacked wssap gf sy.masa tu kita tau tak no yg dia wasap org lain tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau. dah dia whatsapp orang lain. biar je la.... awak cari je la yang lain.

      Padam
  6. tq...saya dh buat

    BalasPadam
  7. Nk ty.. Kite block/blacklist orang. Tp no hp dia kite buang dr senarai contact. Kenapa orang yg kita block still blh tgk profile kite & status kite. Sdgkn dia dh kena block

    BalasPadam
  8. Kita boleh baca wasup dia sampai bila2 kah bila kita dah amalkan cara ini?.. cara ini dah terbukti ke Tuan.. sbb sy dah tahu dia curang

    BalasPadam
    Balasan
    1. selagi dia tak log out boleh baca.

      Padam
  9. Lps scan barcode lps 2 3 jam bila nk buka balik sebab apa dia minta suruh scan skali... Kalau hfon tu xdak susah la...

    BalasPadam
  10. Nak tnya.. Macam mna ye cara nk tau si dia tgh online wsap dgn org lain? Selain dri cara ni ada cara lain x

    BalasPadam